Hits: 0

“ het verbeteren van de kwaliteit van het leven” en ‘het leven’  is wat ieder individu er voor zichzelf onder verstaat. Voor de één gaat het leven over succesvol zijn, voor de ander over goede relaties hebben, voor weer een ander over gezondheid of over zingeving, jezelf zijn of gelukkig zijn. Allemaal zeer subjectieve onderwerpen.  Maar één ding staat vast: Life Coaching gaat over het verbeteren van jouw leven! Ongeacht wat jij daaronder verstaat.

Bij Loopbaan Coaching is het ‘waarom en hoe’ van de volgende stap in je loopbaan belangrijk. Bij Business Coaching het ‘hoe en waarom’ ofwel ‘de reden van bestaan’ van een organisatie belangrijk. Zo speelt in bijna alle Life Coaching trajecten de vraag wat jij uit het leven wilt halen en wat jij voor de wereld wilt betekenen, ofwel ‘zingeving’ een belangrijke rol. Hieronder de context.

Zingeving
Een mooie metafoor om persoonlijke zingeving uit te drukken is het Japanse Ikigai model.

Bron: customertalk.nl

Je kunt ‘jouw Ikigai’ vinden als je de volgende vier zaken combineert.

  1. Wat je leuk vindt.
  2. Waar je goed in bent.
  3. Waar de wereld behoefte aan heeft.
  4. Waar je voor betaald kunt krijgen. Daarbij kan ‘betaald krijgen’ ook in een andere beloning zijn dan geld (alleen).

Wat betekent het woord ‘Ikigai’?
Het Japanse woord Ikigai betekent heel veel tegelijk. Het zijn vier dingen samengebracht tot één woord. Zoiets hebben we eigenlijk niet in het Nederlands. De Nederlandse term die het meest dichtbij komt, is: ‘je reden van bestaan vinden.’ Wat heeft de wereld nodig en wat is jouw missie om dat met de grootst mogelijke vreugde te vervullen?

Ontdek jouw zingeving
Wil je in één sessie met een coach kijken hoe jouw reden van bestaan er uit ziet, selecteer dan een Life-coach bij jou in de buurt en ga de uitdaging aan: het vinden van jouw ‘reden van bestaan’.

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

I AM YOUR COACH
Open chat
1
Welcome, how can I help you?
Hello and welcome, how can we help you?