Hits: 30

Daar sta je dan. Vraagt je af welke kant op. Hebt een aantal ideeen weet niet welke te kiezen. Wat goed zou zijn op deze momenten is iemand om mee te sparren. Iemand aan wie je je verhaal kan voorleggen en die niet invult maar je aanvult, iemand die je helpt op dieper niveau helder te krijgen wat je in essentie echt wilt. Het versnellen van het process, inzicht creëren in wie ben je, wat wil je echt, hoe kan je dat aanpakken en wat of wie heb je daarbij nodig. Een coach. Iamyourcoach, neem contact op voor een vrijblijvend intake gesprek. Dit om te kijken of we een klik hebben en gaan werken aan jouw toekomst.

Meer over Coaching…

Een coach is iemand die jou van punt A naar punt B helpt. Je kunt niet alles helemaal zelf, dus het is niet zwak, maar sterk om de hulp in te schakelen van mensen die verstand van zaken hebben. Ook als het om je eigen leven gaat.

Het is namelijk lastig om naar je eigen leven te kijken. Je zit er de hele dag middenin, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het kan daarom heel verfrissend werken om even afstand te nemen en een spiegel en een andere blik voorgehouden te krijgen. Een coach geeft je de ruimte om adem te halen en om je heen te kijken.

Wat is coaching?

De term ‘coaching’ is afgeleid van het Franse woord ‘coche’, oftewel een voertuig dat mensen naar hun bestemming verplaatst. De term zoals wij hem kennen zit daar niet ver vanaf. Coaching is gericht op begeleiding bij het behalen van persoonlijke, vooral praktische doelen op werk- of privégebied. Een coach, in dit geval een Life Coach, heeft een adviserende, ondersteunende en begeleidende rol.

Wat doet een coach?

Een coach is iemand die je begeleidt richting het behalen van een doel. Deze doelen kunnen verschillen van bijvoorbeeld het ontwikkelen van een beter tijdsmanagement, tot het verbeteren van jouw relaties of omgaan met stress. Een coach luistert, observeert, stelt vragen die jou aan het denken zetten, houdt rekening met jouw situatie en helpt jou vooral zelf de antwoorden te vinden die jij in je hebt.

Een coach is geen trainer of leidinggevende, maar iemand die jou op een gestructureerde en objectieve manier ondersteuning biedt. Samen met de coach kijk je waar je tegenaan loopt en wat je kunt doen om dit te verbeteren. Veel gebruikte methoden zijn het vergroten van zelfinzicht en het oefenen van nieuwe strategieën.

Verschil tussen een coach en een hypnotherapeut

Het grootste verschil is dat je met een hypnotehrapeut werkt aan het oplossen van problemen (bepaalde gewoonten, angsten, onzekerheden), terwijl een coach meer gericht is op persoonlijke ontwikkeling en het behalen van een bepaald doel. Bij een hypnotherapeut krijg je therapie om psychische problemen op te lossen, waarin via jouw onderbewuste je perceptie van het verleden in positieve zin zal veranderen.

Je bezoekt een hypnotherapeut als je kampt met bijvoorbeeld een verslaving, angst of een lichte depressie en via het onderbewuste, trance en ontspanning her schep je impact in positieve zin van het verleden om zo jouw klachten te laten verdwijnen. Met een coach kijk je meer naar het heden en de toekomst. Je hebt een bepaald doel, en samen met een coach kijk je naar de mogelijkheden om dat doel te bereiken.

De relatie tussen coach en coachee

Tijdens de coaching staat een positieve, vertrouwde relatie centraal en moet je als coachee (degene die gecoacht wordt) zelf gemotiveerd zijn om jouw gestelde doel te behalen. Het is dus belangrijk dat er wederzijds vertrouwen is en dat jij de ruimte hebt om ook moeilijke zaken vrij te bespreken, maar ook dat je niet verwacht dat jouw coach wonderen verricht.

Je kunt een coach zien als een gelijke, iemand waarmee jij kunt sparren om zo zelf tot de juiste inzichten te komen. Daarvoor moet je open en eerlijk met jouw coach kunnen communiceren. De coach creëert de structuur en de voorwaarden waarin jij jezelf kunt ontwikkelen.

Soorten coaching

Er zijn verschillende soorten coaching en iedere vorm kan jou helpen om je op een ander gebied te ontwikkelen. Deze vormen komen vaak voor:

Life coaching

Life coaching kan jou met verschillende aspecten in het leven helpen. Een lifecoach helpt vooral om negatieve denkwijzen om te zetten in positieve, helpende denkwijzen. Hierdoor kan de coachee zijn of haar gestelde doelen beter bereiken.

Loopbaancoaching

Als je denkt aan een andere baan, werkloos bent of wilt doorgroeien kan loopbaancoaching jou helpen. Je kunt erachter komen welk soort baan bij jou past, wat jouw sterke en zwakke punten zijn en hoe je aan jouw carrièredoelen kunt werken.

Relatiecoaching

Deze vorm van coaching helpt jou je relaties te versterken of problemen in jouw relatie op te lossen. De focus ligt voornamelijk op de communicatie en onderlinge samenwerking. Hierdoor leer je elkaar beter begrijpen en kun je problemen in de toekomst voorkomen.

Outplacement coaching

Ben je ontslagen of denk je dat je binnenkort ontslagen wordt? Outplacement coaching helpt jou met de situatie omgaan en met de volgende stappen in deze situatie. Je werkt bijvoorbeeld aan het onderhouden van je netwerk, solliciteren en het maken van een CV.

Mental coaching

Mental coaching helpt met het doorbreken van mentale blokkades. Deze vorm van coaching wordt veel gebruikt bij sporters om mentale kracht te ontwikkelen, negatieve overtuigingen te doorbreken en leren presteren onder druk.

Financiële coaching

Deze vorm van coaching helpt je om jouw financiën in de hand te krijgen en problemen op te lossen. Je krijgt hulp bij het behouden van het overzicht en het maken van verstandige keuzes op financieel gebied.

Burn-out coaching

Burn-out coaching helpt je met het herstel van een burn-out en om na jouw burn-out weer te starten met werken. Ook behandelen jij en je coach hoe je een burn-out in de toekomst kunt voorkomen.

Mindfulness coaching

Een mindfullness coach helpt jou te leven in het heden en jouw zorgen over het verleden en de toekomst te verminderen. In plaats van dat je leeft op de automatische piloot, denkende aan wat was of nog moet komen, ben je je meer bewust van wat er om jou heen gebeurt, en waar je op het moment mee bezig bent. Zo leer je bijvoorbeeld meer te genieten van kleine dingen in het leven.

Coaching helpt jou met het bereiken van persoonlijke doelen en jouw zelfontwikkeling. Wil je weten wat een coach voor jou kan betekenen of welk soort coaching het best bij jou past? Neem vrijblijvend contact op met ons: contact@iamyourcoach.nl

I AM YOUR COACH
Open chat
1
Welcome, how can I help you?
Hello and welcome, how can we help you?