Een warm gevoel welt op van binnen, begin van het voorjaar, Prachtig!

30215E4F-F256-4B80-8575-6367F7DC195B

Goedendag allemaal, welkom bij iamyourcoach.nl Gisteren avond heb ik quality time met mijn zoon doorgebracht. We hebben plezier gehad, een voor ons goeie film gekeken en we hebben ontspannen. Vanochtend toen ik wakker werd, hoorde ik de vogels “praten” en meer vogels dan ik normaal hoor terwijl de temperatuur stijgt, hoor je de natuur tot leven komen na deze korte winter tijd. Heb je op het ijs gestaan of geschaatst? Ik heb geschaatst, geleefd in het moment. Niet nadenken wel voelen en actie ondernemen op dat wat mogelijk was tijdens de korte wintertijd. Een goed gevoel wanneer je over het ijs glijdt, de wind in je gezicht, beetje gevoelloos door de kou en je voelt voluit dat je leeft.

En vandaag omdat het zonnig is, heb ik in het bos gewandeld met mijn zoon. En later op de dag in de zon gezeten, genieten van het gevoel van de warmte van de zon op mijn gezicht. Hierna heeft mijn jongste samen met vrienden een vuur gemaakt, waar wij later bij zijn gaan zitten terwijl we naar de flakkerende vlammen staren, heerlijk gevoel terwijl de zon onderging. Een perfecte dag. En mijn vermoeden is dat er nog veel perfecte dagen komen omdat ze eigenlijk allemaal perfect zijn. De enige momenten dat dagen niet perfect lijken te zijn, is door de manier waarop we denken over die dagen of hoe we de dagen met elkaar vergelijken. Als we een label hangen aan de dagen dat ze dit of dat zijn. Alleen wanneer we leven in het moment, levend zijn, genieten van de ervaringen welke komen wanneer ze komen kan je meer ontspannen zijn, in het moment, dankbaar voor de gift genaamd het leven.

Wil je reageren op het bovenstaande, heb je iets wat bijdraagt aan het verhaal mail dan naar: mail@iamyourcoach.nl

Een heel fijne dag Hug Misja

Hits: 5

De ongeevenaarde schoonheid van een ondergaande zon

Goeie dag, welkom en prachtig dat je op bezoek bent. Op dit moment zit ik op een Frans balkon. Ik zie de wolken en gedeeltes van de lucht gekleurd door een pallet van prachtige kleuren, donker en licht en schitterende pluimen in het roze, paars welke schijnen over de daken door de bladeren in de top van prachtige boom. Vogels die kwetteren op de achtergrond. Een zachte wind….. ahhhhhh. En voor dit schitterende levende schilderij, was ik ergens in Nederland op de Veluwe nabij Kootwijk. Daar is zand, bomen, en prachtige kleine fel gekleurde kevers er is vogels, natuur….

Sun sets

Net voordat ik hier aan het Frans balkon ging zitten, keek ik een programma op National Geographic over Europa van boven. Daar lieten ze gebouwen zien en spullen gemaakt door ons mensen. Ook mooi en sommige leken zelf verbazing wekkend door de lokaties en uitdagingen om zulke structuren te bouwen. Sommige zijn niet zo lang geleden gebouwd, andere duizenden jaren geleden tijdens het Romijnse tijdperk. Toch is mijn persoonlijke mening dat ik de natuur en zijn ongelooflijke schoonheid het meeste waardeer en natuurlijk deze prachtige ongelooflijke mooie ondergaande zon. Een dynamisch stukje kunst, dat verschijnt uit het niets om naar te kijken en te bewonderen, het laat mij stil staan, de tijd nemen en niet denken juist het allemaal in me opnemen de schoonheid gebracht door de natuur. Dankje natuur voor deze prachtig en ongelooflijk mooie momenten.

In het geval dat je wilt reageren en je gedachtes met me delen, nodig ik je uit een mail te zenden naar: mail@iamyourcoach.nl

Heb een geweldige week, Hug Misja

Hits: 4

Stress, angst, pijn en je eenzaam voelen…

nathan-dumlao-6dmx8YnkPGo-unsplash

Daar zit je dan. Op een stoel, hoofd voorover gebogen in je handen. De stress, zoveel dagen al en het groeit of lijkt te groeien. Een rilling over je rug, angst beklimt je een soort van pijn terwijl je het gevoel hebt er met niemand over te kunnen praten waardoor je je eenzaam voelt….

Wat voor werk je ook doet bijvoorbeeld als ZZP’r, als verpleegkundige, arts of je werkt op een kantoor in de bouw. Te veel werk, te weinig werk of nu met Corana in sommige gevallen geen werk…

Het leven kan soms hard zijn, een uitdaging om je gezonde verstand te bewaren en jezelf goed te verzorgen. Smorgens je bed uit komen, rust nemen en doelen stellen.

Het is niet makkelijk soms in je eentje. Om het allemaal zelf te moeten / mogen doen. De uitdagingen, de deadlines (en het heet niet voor niets een dodenlijn). De verantwoordelijkheden om je gezin te voorzien van brood op de plank, ja het is herkenbaar, er zijn veel mensen in de wereld die voor grote en kleine uitdagingen staan. Praat met anderen, draag de last niet alleen. Het lucht op erover te praten, te delen. En lukt je dat niet er zijn proffesionele kanalen waarbij je terecht kan voor hulp.

Mocht het allemaal niet lukken kun je ook bij iamyourcoach terecht. Met jarenlang ervaring in werk, deadlines en ook ervarings deskunidge wat betreft overspannen zijn en je depressief voelen. Dus heb je een luisterened oor, helpende hand, duw in de rug of iemand nodig die ook je kan confronteren met jouw gedrag en kan begeiden met je gevoelens ben je bij iamyourcoach aan het juiste adress (25+ jaar ervaring).

Bel (+31613308682), mail naar mail@iamyourcoach.nl of plan een afspraak en kom langs voor een vrijblijvende kop koffie (of thee natuurlijk) om te kijken hoe we je kunnen ondersteunen.

Warme groet, Misja

Hits: 5

Ongelooflijk prachtig, de schoonheid van de ondergaande zon

Goeie dag en welkom, mooi dat je langs kome op de site. Ik zit aan een Frans balkon. Ik zie wolken en prachtige gekleurde stukjes lucht, van fel naar donker roze of paars welke over daken schijnen door de bladeren op de top van een magtige grote boom. Vogels die kwetteren op de achtergrond. Een zachte wind ahhh…. Voor dit prachtige moment voor mijzelf, heb ik de dag doorgebracht in een stuk land genaamd Kootwijk met zand duinen en prachtige bomen met grillege vormen om in te klimmen of onder te rusten uit de felle zon. Daar vindt je kleine schitterend gekleurde kevers, vogels kortom natuur…

Sun sets
Sunset

Net voor dat ik hier ging zitten, om vanachter het Franse balkon het levend schilderij aan mij voorbij te laten trekken, keek ik naar een show van National Geographic over Europa van boven. Hier zag je gebouwen en andere zaken gemaakt door ons mensen. Ook mooi en soms ongelooflijk door de locatie en uitdagingen om zulke structuren te creeren. Somige uit recente tijden andere eeuwen geleden, tijdens de Romijnse tijden. Toch is mijn persoonlijke mening dat ik met verbazing kijk naar de natuurlijke structuren en deze schitterende, ongeevenaarde ondergaande zon. Een dynamishc stukje kunst, wat ontstaat uit het niets om naar te kijken en te bewonderen en wat mij still laat staan, tijd laat nemen, niks doen en het tot me nemen en ervan genieten, de schoonheid die geboden wordt door de natuur. Bedankt natuur voor deze onvoorstelbare momenten.

Als je wilt reageren en je gedachten wilt delen nodig ik je uit te mailen naar: mail@iamyourcoach.nl

Een prachtige week gewenst, Hug Misja

Hits: 5

Bij zeven jaar al voorgeprogrammeerd, vaste patronen van angs en pijn!

richard-jaimes-4B6-E8c7t9I-unsplash
“”Negatieve programmering

Welkom bij deze overpeinzing. Het besef dat we tot zeven jaar oud, als een soort spons / harde schijf beschreven worden door onze ouders of andere personen die voor ons zorgen. Deze eerste zeven jaar zijn zo bepalend voor de rest van ons leven. Reden is dat laten we zeggen vijfenegentig procent ons doen en laten bepalen. Het onbewuste. We doen de dingen op de automatisch piloot. En dat moet ook willen we leven. De keerzijde alleen is dat bepaalde programeringen vanuit onze eerste zeven jaar, ons niet helpen. Het doel is ons beschermen alleen het weerhoud ons van leven. Of stuurt ons leven telkens in een bepaalde richting, die wij mogelijk willen doorbreken. En wanneer we met de vijf procent van ons bewuste dit willen aanpassen, veranderen is de kans van slagen nihiel.

bluehouse-skis-M6tN7AZ_bNs-unsplash

Er is daarentegen de mogelijkheid om ons in die staat terug te brengen van toen we zeven jaar oud waren. De Theta staat, bijvoorbeeld hypnose is een mogelijkheid om ons onbewuste op te schonen. Het de-progameren laten we zeggen van “negatieve” waarden, overtuigingen, belemmerende overtuigingen. Wanneer je in die onstpannen staat gaat, kan je daarna je gedachten inrichten met wat mogelijkk is en wat positief is, weer toegang krijgen tot positieve hulpbronnen, zodat je je kan richten op waar je naartoe wilt (en niet op wat je niet wilt, wat ook nooit werkt, denk maar eens niet aan een rode olifant, en wat doe je….. juist ja) … later ga ik verder met dit artikel, heb je nu op basis van dit begin inspiratie gevonden of terugkoppeling op dit verhaal, of een wens om andere informatie over hypnose, coaching een stress vrij leven laat het weten op: mail@iamyourcoach.nl

Hits: 5

Ben jij aan het overleven?

Daar zit je dan. Kijkt in de spiegel, weer een jaar voorbij.
Je bent blij dat je het gehaald hebt, alleen je voelt je eenzaam en niet gelukkig. Wat maakt dat je er nog bent, waarom ben je er nog?
Waar leef jij voor?
Of ben je aan het overleven….
Wat zijn zoal je dagelijkse gedachten?
Besef je dat het gedachten zijn en dat het niet de waarheid is.
Het zijn interpretaties wat er is gebeurt wat gevoelens of emoties triggered die ook niet waar zijn.
En vaak ook zijn het samenraapsels van de waardes die je hebt aangeleerd. Conditioneringen en die bepalen jouw gevoel….

Wat handig kan zijn, een afstand te nemen van al die betekenissen toekennen aan situaties, gebeurtenissen, het leven.
Wat is het leven nu uiteindelijk?
Je word geboren,
je gaat dood,
daartussen probeer je jezelf in leven te houden.
Wanneer je om anderen geeft,
probeer je die ook in leven te houden en that’s it.

Voortbestaand van de mensheid of species (want het geld voor alles wat op de aarde kruipt, loopt of zwemt en vliegt).
En wanneer je kijkt naar situaties, die van zichzelf niet grappig zijn, is het toch enigzins humoristisch hoe belachelijk de ruzies, gelijk hebben, oordelen zijn. Wanneer je uitzoemt op het helal, wat een nietige planeet is de aarde dan in het geheel (en wij dan, ons mensen)
Hoe oneindig is het universum, kan het eindig zijn of kan het niet eindig zijn?

Daar zit je dan, je boos te maken omdat iemand je geen voorrang verleende. Of je wordt niet gewaardeerd op je werk en maakt je daar enorm druk om. Of je relatie is uit en och wat is dat erg, kom je nooit meer overheen.
Alles wat elke dag gebeurt in miljoenen mensen hun levens (en dieren), ziektes, ongelukken, andere mensen die je iets verschrikkelijks aan kunnen doen, natuurrampen en ga zo maar door.

Dus in perspectief, laat het allemaal los,
focus op je ademhaling, op jezelf,
wees een bijdrage in het klein of in het groot,
een glimlach, begrip, luisterend oor (ook naar jezelf luisteren), hug, troost, een grap, samen lachen of samen aan een doel werken (werk, thuis, gemeenschap) waarbij je met z’n allen kan terugkijken met een voldaan gevoel.
Leef en ….. laat leven.

Warme groet, en veel leven toe gewenst…

Hits: 34

In de waan van de dag en jij blijf leven!

In de waan van de dag….
Vandaag zat ik te luisteren en kijken naar muziek en video’s van AVICII (Tim Bergling Foundation)
Hij is er natuurlijk niet meer en kwam terecht bij het tribute concert voor AVICII of voor de fans of voor wie….
En toen dacht ik aan Bowie, Prince, Nina Simone, George Michael, 2PAC, Biggie Smalls en nog een aantal artiesten die niet meer zijn.
Op het moment van overlijden is er zoveel aandacht, concerten en dan ……. weg.
Waarschijnlijk voor de ouders of familie die dichtbij stonden zijn ze vaker in de herinnering dan de enorme hoeveelheid mensen op de tribute concerten…
Wel fantastisch, het vieren van een leven van zo’n artiest
die muziek
video’s
al die mensen die er zijn……
en uiteindelijk all we are is dust in the wind (nummer van Kansas

Jullie die (nog) leven, besef dit, wees dankbaar en geniet dat je er nog bent….
Of zit je in omstandigheden die maken dat je twijfelt of je er nog wil zijn…..
zoek help, bel een vriend, bel een hulplijn, je kan ook ons bellen bij iamyourcoach.nl of mailen ook als je geen uitweg meer ziet…..
we hebben niet altijd direct de oplossing,
wel een luisterend oor en dat kan voldoende zijn op momenten dat je niet meer wil leven….
Een warme groet, heel veel plezier en als je in zwaar water zit, heel veel sterkte en onverwachte hulp gewenst!

Hits: 25

Leven na de dood? Waarom niet nu leven in dankbaarheid…

Vandaag keek ik een documentaire over leven na de dood. Mensen met bijna dood ervaringen en de onverklaarbare dingen die ze tijdens deze staat van zijn meemaken. 

Een vrouw, welke terug kwam, had daarna veel moeite en emotionele last die ze meedroeg. Dit bracht me bij de gedachte over ons mensen en wat het toch is dat wij zoeken dan wel nodig hebben. Bijvoorbeeld de prachtige planeet aarde waarop we wonen en toch willen we het heelal ontdekken. We leven nu op aarde en toch willen we contact leggen met het hiernamaals, geesten. Waarom? Wat gaat dat ons brengen? Het zijn in het nu, genieten van wat er is en tevreden zijn en dankbaar voor onszelf, het leven dat we hebben gekregen kan veel meer rust en voldoening brengen. De eeuwige zoektocht naar zingeving, iets moet nut hebben, waarom zijn we hier… laat het los, ga zijn, geniet in dankbaarheid. Een prachtige dag gewenst…

Hits: 28

Dood, verderf, kameraadschap, heldendaden, oorlog zo zinloos…

Gisteren gekeken naar de oorlogsfilm 1917. Film die plaatsvind in de tijd dat er veel gebruik gemaakt werd van loopgraven. Hoeveel mensenlevens zijn daar verloren gegaan. En hoeveel lijden is er veroorzaakt tijdens deze enorme veldslagen. Je ziet de nutteloosheid er van in, jonge jongens, heldhaftig alleen niet nodig. Hele families, generaties, levens worden getekend door dit soort gruwelijke slachtingen. Vergeleken met jaren terug is veel verbeterd, wel is het belangrijk dit niet weer te laten gebeuren door zelf liefdevol en bewust te leven. En in het klein agressie te voorkomen (verkeer, relaties, families).
Hoe kijk jij hiertegen aan? Laat het me weten: contact@iamyourcoach.nl

Hits: 26

Hoe is de relatie met mijzelf?

Goedemorgen, welkom weer bij iamyourcoach.nl

Ik werd vanmorgen wakker en lag heerlijk in mijn bed te filosoferen. Net wakker, ongedwongen mijn gedachten en gevoelens te observeren. Eerst aan het reflecteren op leuk contact van de avond ervoor. Daarna op de wereld, hoe en wat aandelen, waar gaat het naartoe? En toen mijzelf. Mijn ogen voelen moe aan van de dagen ervoor (slecht ritme qua slaap, eten en drinken), qua het managen van mijn energie en de invloed van anderen hierop. Mijn ongeduld en alle dingen waarmee ik aan de slag wil, het snel resultaat willen. Rek me uit, doe een ademhaling oefening en er komt al meer energie in mijn lichaam vrij en de moeheid trekt weg uit mijn ogen. Luister en hoor buiten verschillende vogels “praten”. Zie ook dat de appel die ik gisteren op een boomstronk heb gelegd, weg is? Vogels of andere dieren die het hebben opgegeten? Terug naar mijn energie en mijn lichaam. Het is fris / koud waar ik slaap… voel de koelte op mijn huid… zie voor me een heerlijke bruine boterham met roomboter en gebakken ei…  ja ik begin wakker te worden en zin te krijgen in de dag, rek me even helemaal uit ahhhh en besef dat ik weer in relatie ben met mijzelf. Dankbaar voor mij, mijn lichaam, gezondheid, mijn leven… Ik wens jou een heel fijne en leerzame dag toe en dat je maar kan genieten in dankbaarheid voor het leven dat je hebt gekozen….

Hits: 32