Stel je voor het is zaterdag ochtend vroeg. Gezin ligt te slapen. Jij sluipt het huis uit, stapt je 2e huis in (duldul) en rijd naar het bovenwater om even lekker te kajakken. Je komt aan en blijkt dat je beide de sleutel vd loods bent vergeten. Weet je wat, geen probleem, we rijden naar de dijk, zetten de camper neer, deur open, koffie (uit de rode perculator) op het vuur en relaxen maar… Rustig gezeten, 2 x lekker bakkie koffie, heel ietsie pietsie klein borreltje erbij… zalig. Je hoor het kabbelen van het water, in de verte glijd een schip voorbij met zacht ronkende motor….. heerlijk wat een vrijheid (onbetaalbaar).

We zijn klaar en tijd om naar huis te gaan. We zeggen elkaar gedag, en met de blauwe reus rijd ik richting huis. Thuisgekomen vraag ik of we nog zin hebben om naar Arnhem te gaan, om te wandelen en rond te kijken aldaar. Waarom ook niet krijg ik te horen van de fam. en we vullen de koelboxen, pakken wat salade, hoedje op, sleutels bij en daar gaan we weer met duldul. Rustig tempo, 100 a 110, cruise control aan en gaan…… prachtig via Harderwijk, de Veluwe, Hoenderloo, Arnhem…. Mooie bomen, herten, gebouwen, veel goed verzorgde tuinen bij flinke huizen of prachtige boerderijen…. ahhhhh relaxed and top….

Miezert een beetje aangekomen in Arnhem, de rand althans en besluiten bij een v/d parken te gaan kijken. Besluiten te gaan wandelen ondanks de regen en achteraf was dat een prima besluit, tropisch warm, lichte regen en schitterende bijna onnederlandse bomen weer prachtig, het houd niet op….

Onze zoon van 7 springt, rent van hot naar her, heerlijk… Na het wandelen, prachtige kleine tocht, even in ons mobile home, lekker drankje, wat Salade even bijkomen. Hierna lekker stevige bak koffie weer uit de rode perculator en dan richting Arnhem stad. Inmiddels hongerig dus…. lekker snackbar vlakbij het stadpart gevonden wat wij weer op ons gemak oppeuzelen in de blause reus. Lekker en relaxed. Na het verwennen vd inwendige mens, gaan we  het stadspark verkennen en weer verbazingwekkend hoeveel afwisseling Arnhem heeft in zijn parken en omgeving, Hoog, laag, verschillende boomsoorten, herten, water, het is prachtig en ik ben helemaal in mijn element. Na een flinke wandelen keren we terug bij de blauwe reus, nog een bak koffie, even bijkomen en dan heel rustig toeren we via toeristichse routes weer richting huis, wat een geweldig, heerlijk relaxte en fijne dag zo dankzij onze blauwe reus oftewel duldul….

Wil jij ook zo’n avontuur beleven, stuur een mail naar: misja.diepgrond@gmail.com

Kan je vragen hoe:
onze duldul te huren (prijzen, verzekering, wat erbij komt kijken)
en welke avonturen je ermee kan beleven,
wil je hem kopen, dat kan ook wij zijn op zoek nu naar een grotere bus om met wat meer mensen weg te kunnen).